RU  UA

Обшуки в музеї Революції Переваги і кращий ескіз великого герба України - головні новини 20 листопада

Поліція провела обшуки в музеї Революції Гідності, у Кам'янському водій сміттєвоза збив 2-річного хлопчика, а Міністерство культури оголосило результати конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Обшуки в музеї Революції Гідності

Співробітники Національної поліції та Служби безпеки України провели обшуки в музеї Революції Гідності. Крім того, обшуки відбулися у будинку директора музею Ігоря Пошивайла. Дозвіл на обшуки дав Голосіївський райсуд міста Києва. За версією правоохоронців, під час реконструкції меморіалу героїв Небесної сотні розкрадалися бюджетні гроші. Керівництво музею уклало угоди на 150 млн грн. Виконавці отримали 80% авансу, а це 111 млн грн, утім роботи і досі не провели.

В Офісі президента обшуки назвали нетерміновими. Там зазначили, що такі дії лише підбурили людей напередодні річниці початку Євромайдану, а якщо керівництво музею дійсно привласнило більше 100 млн гривень, то не варто спекулювати на цій темі.

ДТП у Кам'янському

У Кам'янському Дніпропетровської області сталася жахлива аварія. Там сміттєвоз збив 2-річного хлопчика, наразі дитина в лікарні. У хлопчика діагностували закриту черепно-мозкову травму та забої голови. Медики оцінюють стан дитини як важкий.

Вантажівка виїхала на пішохідну зону, де хлопчик разом із мамою годував птахів. Жінку автівка не зачепила. Натомість водій сміттєвоза отримав черепно-мозкову травму, струс мозку та травму грудної клітини. Нині він перебуває в реанімації. За попередніми даними, водію стало зле за кермом. Медики припускають, що в нього стався інсульт.

Конкурс на кращий ескіз великого герба України

Міністерство культури та інформаційної політики оголосило переможців конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України. Загалом журі отримало 125 робіт. Переможцем конкурсу став Олексій Кохан. Автор роботи отримав першу премію у розмірі 100 тисяч гривень. Друге місце в конкурсі так і не визначили. Натомість автора, робота якого посіла третє місце, нагородили 30 тисячами гривень. Якщо ескіз затвердять, то великий герб матиме обмежене і урочисте використання. Основним символом, як і у більшості країн, залишиться малий тризуб.