RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Двоє поляків під час тренування випадково знайшли середньовічний скарб: фото

В Польщі двоє археологів-аматорів з Історико-дослідницької групи Weles під час пошукового тренування знайшли 38 шведських срібних монет XVI і XVII століть.

Про це повідомляє видання Nauka w Polske.

Артур Рибський і Славомир Грабовський виявили знахідку в лісовому районі Черпішево біля річки Вісла під час пошукового тренування, що вже незвично для подібних занять. А саме місце, куди археологи-аматори приїхали на тренування, спочатку здалося їм непривабливим.

Чоловіки зрозуміли, що пошуковий день може бути успішним, коли один з пристроїв знайшов срібну монету, після того шукачі об'єднали зусилля.

"38 монет лежало в землі на глибині близько 10 см, тобто, майже нагорі. Ймовірно, ми натрапили на так званий "паводковий гаманець" з срібними монетами 16-17 століть", - повідомили археологи.

Група Weles планує продовжити подальші пошуки у цій місцевості. Шведські монети, які вони недавно знайшли, зазвичай мають зображення Густава II Адольфа (короля Швеції в 1611-1632 роках), але в скарбі періоду шведських війн також були монети, які карбували представники династії Ваза.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені виявили під офісною будівлею в центрі Риму (Італія) розкішний будинок найжорстокішого імператора Стародавнього Риму Калігули.