RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Вибори мерів в 11 містах України: хто перемагає за даними екзитполів

У неділю, 22 листопада, о 20:00 в Україні завершився другий тур місцевих виборів-2020. На повторному голосуванні жителі міст Дніпро, Миколаїв, Львів, Полтава, Рівне, Черкаси, Ужгород, Слов'янськ (Донецька область), Бердянськ (Запорізька область), Дрогобич (Львівська область) і Нікополь (Дніпропетровська область) вибирали мера з двох кандидатів.

"Апостроф" зібрав дані екзитполів, результати яких відомі станом на 22.00.

Львів

За даними львівської компанії "Фама", діючий міський голова Андрій Садовий (партія "Самопоміч") набрав 61,6% голосів, у народного депутата України Олега Синютки (партія "Європейська солідарність") 37,4% голосів.

Екзит-поли у Львові проводили відразу три соціологічні агентства.

За даними екзит-полу, проведеного Liberty Report на замовлення студії Савіка Шустера, Андрій Садовий отримав 62,8% голосів виборців, а його опонент Олег Синютка - 37,2%.

Соціологічна компанія Socis поки результати опитування виборців не оприлюднила.

Рівне

За даними екзит-полу від Socis, переміг глава громадської організації "Рівне разом" Віктор Шакірзян (партія "Рівне разом").

За даними, соціологів Віктор Шакірзян набрав 50,94% голосів виборців. Його конкурент, президент Рівненської духовної семінарії та академії християн віри євангельської Олександр Третяк отримав 46,03%.

Дніпро

За даними екзит-полу від Socis, переконливо переміг діючий мер Борис Філатов (партія "Пропозиція"). Він набрав 78,75% голосів виборців. Його опонент, председаьель наглядової ради АТ "Дніпропетровський стрілочний завод" Загід Краснов (партія "Громадська сила") отримав 18,25%.

Черкаси

У місті Черкаси, за даними екзит-полу, переміг діючий міський голова Анатолій Бондаренко (партія "За майбутнє").

Як свідчать результати екзит-полу "Савік Шустер Студії", Бондаренко набирає 54,25% голосів виборців. Його суперник, підприємець Віктор Євпак (висуванець партії "Голос") отримує 45,75% голосів черкаських виборців.

Слов'янськ

У місті Слов'янську (Донецька область), за даними екзит-полу, переміг діючий міський голова Вадим Лях (партія "Опозиційний блок").

Як свідчать результати екзит-полу Research & Branding Group, Вадим Лях набирає 58,8% голосів виборців. Його суперник, глава правління ПрАТ "Слов'янський машинобудівний завод" Павло Придворов (партія "Опозиційна платформа - За життя") отримав 41,2%.

Полтава

На виборах мера Полтави, за даними екзит-полу місцевого інтернет-видання "Полтавщина", лідирує директором ТОВ "Будівельна компанія" Комбінат виробничих підприємств "Сергій Іващенко (партія" Слуга народу "). У нього 41,6% голосів виборців.

У його опонента, заступник директора ТОВ "Реал Естейт Груп" Олександра Мамая (партія "За майбутнє") - 33,1%.

Миколаїв

Найзаплутаніша стіуація в місті Миколаєві, де результати двох екзитполів абсолютно різні.

Екзит-пол "Independent Researching Group" свідчить про перемогу директора з розвитку ТОВ "ЖЕК" Турбота "Владислава Чайки (партія" Опозиційна платформа - За життя ") з результатом - 51,96%. У чинного мер Олександра Сенкевича (партія" Пропозиція " ) - 48,04%.

Екзит-пол місцевого видання "НикВести" показує перемогу Олександра Сенкевича - 61,6%, а у Владислава Чайки - 38,4%.

Ужгород

На виборах мера Ужгорода перемагає чинний глава міста Богдан Андрєєв, який набирає 51,4%, а його суперник - кандидат від "Слуги народу" Віктор Щадей - 46,19% голосів, заявила глава Ужгородської територіальної виборчої комісії Руслана Куберка.

Нікополь

У Нікополі перемагає кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Саюк, свідчать дані підрахунку його штабу. Саюк набрав 51% голосів виборців. Його опонент від "Слуги народу" Руслан Олійник отримав 41%.

Інформації про екзит-пол в Дрогобичі, Бердянську у даний час не було.

Як повідомляв "Апостроф", на автодорозі "Одеса-Новоазовськ" у ДТП потрапили троє представників "Опори", які їхали в Бердянськ для спостереження за виборами міського голови.