RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Німеччині археологи знайшли скарби в могилі, якій більш ніж 2,5 тисяч років: фото

У південній частині Німеччини археологи виявили велику камерну могилу VI століття до нашої ери в центрі кельтського кургану, в похованні виявлені коштовності.

Про це повідомляють на сайті The History blog, опублікувавши фото знахідок.

Усередині похоронної камери, спорудженої з дерева, виявилися розкішні похоронні приналежності - бурштинова брошка і ребристі трубчасті золоті намистини. Також було знайдено бронзову деталь з дерев'яними фрагментами, яка могла бути частиною колісниці.

Щоб не пошкодити останки органічних матеріалів, поховання було повністю вилучено з місця розкопок. Блок грунту вагою 80 тонн і розміром 26 на 20 футів (приблизно 8 на 6 метрів) підняли за допомогою двох кранів і перевезли в лабораторію Державного управління зі збереження пам'яток в Штутгарті.

Раніше, в 210 році, недалеко від цього місця, на відстані близько 100 метрів було виявлено схожу могилу, в якій було поховано знатну кельтську жінку. У ній також виявилися схожі предмети розкоші - бурштинова брошка і ребристі трубчасті золоті намистинки.

"Ми припускаємо, що поховані таким чином люди є близькими родичами і були вождями кланів, які жили близько 600 м до н.е.", - зауважив з приводу знахідки керівник проекту, археолог Краусс.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Ростовській області (РФ) під час розкопок кургану в Азовському районі археологи виявили незвичайне поховання - там знайшли останки знатного чоловіка і його охоронця