RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як буде працювати громадський транспорт при жорсткому локдауні: заява Шмигаля

Прем'єр міністр України Денис Шмигаль заявив, що під час жорсткого карантину, в країні не зупинять громадський транспорт.

Про це він сказав на засіданні Верховної Ради.

"Якими можуть бути посилені обмежувальні заходи в січні? Наразі жоден із планів не передбачає закриття міського громадського транспорту. Ми також не розглядаємо можливості закриття міжміського та міжнародного сполучення", - сказав прем'єр.

За його словами, наукові дослідження показали, що транспорт не є місцем, де масово може поширюватись коронавірус.

"Посилювати карантинні обмеження в грудні - немає необхідності. Сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив громадськість, що медична система до кінця грудня точно витримає навантаження, спричинене пандемією. Такі прогнози МОЗ дають нам змогу точніше прогнозувати дати можливих зимових канікул заради безпеки", - сказав Шмигаль.

В свою чергу, Степанов завив, що МОЗ проситиме уряд ввести локдаун на початку січня, тому що підстав для локдауна в кінці грудня не бачать.

"Ми пропонуємо і будемо пропонувати це уряду України, скажімо так, плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф",в Україні після скасування карантину вихідного дня знову встановили "помаранчевий" рівень небезпеки. У зв'язку з цим,дитячі садки і початкові класи шкіл працюватимуть у звичайному режимі, але зі збереженням обмежувальних норм.