RU  UA

Коронавірус встановив два світові рекорди: які країни лідирують

За минулу добу коронавірус встановив два нових рекорди у світі. Виявили понад 678 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19, а більше 12,5 тисяч пацієнтів померли.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Понад 213 тисяч нових інфікувань припадає на країни Європи. Серед рекордсменів опинилися Італія, Німеччина, Великобританія та Польща. На 10-ому місці антирейтингу опинилася Україна.

Минулої доби в нашій країні зафіксували 15 131 новий випадок зараження. У лідерах за приростом - Київ (1374) та Дніпропетровська (1258), Одеська (1211) і Запорізька (1106) області. Не побороли недугу 235 людей. Тим часом у МОЗ розповіли про те, коли в Україні можуть запровадити локдаун.

"Ми, як Міністерство охорони здоров'я, не будемо рекомендувати жорсткий карантин до кінця грудня. Ми бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків. Усі лікарі розуміють, що з кінця січня і протягом лютого ми очікуємо пік захворюваності на грип. Це також призведе до серйозного навантаження на нашу медичну систему. Саме тому до цього періоду треба підійти з мінімально можливими цифрами захворюваності на COVID-19", - зазначив очільник МОЗ Максим Степанов.