RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Рада прийняла закони про фінансову допомогу людям при жорсткому карантині: всі подробиці

У п'ятницю, 4 грудня, Верховна Рада України прийняла законопроекти, якими передбачено програми підтримки в разі введення жорсткого карантину.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Глава українського уряду висловив свою вдячність народним депутатам і перерахував державні програми, які повинні будуть допомогти українцям пережити повний локдаун.

Серед них, зокрема, одноразова матеріальна допомога застрахованим особам в розмірі 8 тисяч грн. Цю суму держава виплатить найманим працівникам, які втратили частину заробітної плати внаслідок посилення карантину, і фізичним особам-підприємцям, які втратили частину доходу через заборону на повноцінне функціонування.

Також буде надано одноразову матеріальну допомогу юридичним особам з метою збереження робочих місць.

"Наприклад, якщо підприємець-юридична особа вимушено скорочує тривалість робочого часу працівника через посиленого карантину, то він зможе отримати одноразову допомогу на одного такого працівника до 8 тисяч грн", - підкреслив глава Кабміну.

Також програмами допомоги передбачена одноразова компенсація витрат юридичних осіб, понесених на оплату ЄСВ.

"Відповідна допомога надається тим бізнесам, чия діяльність буде припинена в разі посилення карантинних заходів. Сума одноразової компенсації буде розраховуватися як середнє значення сплачених сум ЄСВ за десять місяців", - уточнив Денис Шмигаль.

Крім того, в Україні буде введено податкові канікули на 200 000 ФОП першої групи, їх буде звільнено від нарахування та сплати єдиного податку та єдиного внеску з грудня 2020 по травень 2021 року.

Передбачено також:

  • списання податкового боргу платників податків у разі, якщо сукупний розмір боргу по всіх податках і зборах не перевищує 3060 грн і він непогашений станом на 1 листопада 2020 року.
  • відстрочка на термін до одного року сплату податкових боргів громадян та самозайнятих осіб на суму до 6800 грн, які виникли до 1 грудня 2020 року.
  • списання пені і штрафні санкції за податковими боргами, якщо вони будуть погашені протягом шести місяців після набрання чинності цим документом.
  • збільшення в три рази (з 1020 грн до 3060 грн) порогу податкового боргу, за яким податкова не здійснюватиме заходи стягнення.
  • звільнення від оподаткування матеріальної допомоги, яку громадяни і бізнес будуть отримувати від держави в зв'язку з посиленим карантином - матеріальна допомога не буде обкладатися ПДФО і податком на прибуток.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 4 грудня, в Києві під будівлею Верховної Ради знову зібрався мітинг проти введення РРО.