RU  UA

Перестрілка на кордоні Росії та України: в Держприкордонслужбі зробили заяву

ФСБ РФ заявила про перестрілку на кордоні Росії з Україною, в результаті якої загинула людина. Українські прикордонники пострілів не зафіксували, однак проводять перевірку.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Перестрілка на кордоні

Державна прикордонна служба почала негайно перевіряти інформацію, яка з’явилася в ЗМІ з посиланням на прикордонну службу ФСБ РФ про надзвичайну ситуацію, яка начебто мала місце на кордоні з Україною. Як ми бачили, зазначалося про невідомих, які порушували кордон. Під час озброєного протистояння один з них загинув, а 2 повернулися в напрямку нашої держави.

Великий проміжок часу між подією та офіційним листом

Додам, що близько 11 години надійшов офіційний лист від російської сторони, де вони зазначають про цю подію. В той же час, вони вказують, що це начебто відбулося в 00:00 за московським часом. Додам, що прикордонні наряди ДПСУ не фіксували жодних пострілів поряд з кордоном. Крім того, ми бачимо великий проміжок між часом, коли начебто відбулася така подія, і коли надійшло офіційне повідомлення чи інформування від російської сторони. Тобто ми не фіксували негайного інформування про якусь надзвичайну подію.

Перевірка кордону

В той же час, на даний момент ми перевіряємо ту ділянку місцевості. В тому числі і той напрямок, про який зазначає російська сторона. Нами поінформовані і взаємодіючі органи для того, щоб спільно цю інформацію можна було перевірити на об’єктивність. Найближчим часом має відбутися прикордонно-представницька зустріч, аби російська сторона могла надати якусь додаткову інформацію по тих фактах, про які вона зазначає в своєму листі.

Спочатку інформація про стрілянину з'явилася в ЗМІ

Ми не фіксували жодних нестандартних ситуацій на суміжній ділянці на кордоном з Росією. Власне, ми тільки бачимо, що спочатку з’явилися повідомлення в ЗМІ, і через певний проміжок часу надійшло офіційний лист. Негайного інформування від російської сторони про якісь нестандартні події на кордоні ми не отримували. Вже після завершення прикордонно-представницької зустрічі ми зможемо сказати, на якій ділянці це відбулося, за інформацією російської сторони.