RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні можуть скасувати підсумкову атестацію: що буде зі здачею ЗНО

В українських загальноосвітніх школах випускників 2021 року можуть звільнити від обов'язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Про це повідомив в. о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко на сайті Освіта.ua.

За його словами, на засіданні парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій було підтримано модель, при якій державна підсумкова атестація для осіб, які в 2021 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти, буде відбуватися за вибором випускника - або в навчальному закладі (письмова або усна форма, зокрема з використанням дистанційних технологій), або у формі ЗНО.

Для осіб, які планують вступати до установи вищої освіти, ЗНО буде проведено у встановлені терміни відповідно до визначених регламентів проведення тестування.

У разі прийняття зазначеної моделі випускники, які виявлять бажання здавати ДПА в навчальному закладі, повинні подати відповідну заяву до свого закладу. При цьому результати ДПА будуть встановлені для всіх випускників, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Щоб така модель проведення ЗНО-2021 здійснилася, Верховна Рада повинна прийняти відповідні законодавчі зміни. Вони повинні регламентувати можливість проведення в 2021 році ДПА рівня повної загальної середньої освіти не тільки в формі ЗНО.

До розгляду цього питання парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій повернеться в першій половині березня, коли буде більше інформації про стан епідеміологічної ситуації в країні.

Як повідомляв "Апостроф", після введення в Україні повного локдауна в загальноосвітніх школах Одеси буде оголошено канікули.