RU  UA

Чи введуть локдаун в Україні: експерт назвав два головні чинники

Уряд керується двома факторами при ухваленні рішення про введення жорсткого карантину. До уваги береться епідеміологічна ситуація в країні та соціально-економічні чинники.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив політолог Петро Оліщук.

"Я не бачу якихось тенденцій, які б показували, що сама епідемічна ситуація якось суттєво змінюється на краще. Підстав розраховувати на те, що вона зміниться найближчим часом на краще, в мене теж немає. Уряд змушений ухвалювати свої рішення, керуючись двома обставинами. Перша – це сама епідемічна ситуація, наповненість лікарень, кількість нових випадків тощо. Друга – це економічні мотиви. Навіть не економічні, а соціально-економічні", - зазначив Оліщук.

За словами політолога, запровадження локдауну може спричинити соціальний вибух. Але поки зарано говорити про те, що жорсткого карантину в грудні точно не буде.

"Усі одразу розуміють, що означатиме впровадження чергових обмежень, який соціальний вибух це викличе. Пояснити це буде достатньо складно. Керуються цими двома параметри. Який на даний момент переважає, таке рішення і ухвалюється. При цьому, я не став би робити висновки, що вже точно ніякого локдауну в грудні не буде. Грудень тільки розпочався. Я, чесно кажучи, не уявляю, якою буде епідемічна ситуація за 2 тижні", - резюмував Поліщук.