RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Українка Катерина Монзуль потрапила в скандал в Лізі Європи: що сталося

3 грудня українська жінка-арбітр Катерина Монзуль обслуговувала матч 5-го туру групового турніру Ліги Європи між бельгійським "Гентом" і чеським "Слованом". Перемогу здобули чехи з рахунком 2:1, а бельгійці залишилися незадоволені суддівством Монзуль.

Найбільш резонансний епізод стався на 75-й хвилині. Тренерський штаб "Генту" прийняв рішення випустити на заміну півзахисника Вадіса Одіджа-Офое, який отримав пошкодження на передматчевій розминці, але був включений в число запасних гравців. Втім, Монзуль заборонила випустити гравця на поле. По всій видимості, українка вирішила, що хавбек не мав права брати участь в матчі.

"УЄФА дозволив нам випустити на поле Вадіса. Перед матчем він отримав пошкодження, але ми не виключили його з заявки. Він сів на трибуну, тому що на лаві запасних не було місця. Під час матчу ми зробили багато дзвінків в УЄФА і отримали дозвіл для Одіджа-Офое, але арбітри не дозволили випустити його на поле. Я ніколи не бачив нічого подібного. Не чекав такого на такому високому рівні", - сказав головний тренер "Генту" Вім де Деккер, який після матчу був звільнений.

Виходячи з правил футболу (правило 3, пункт 5), "Гент" мав право випустити Одіджа-Офое на поле. Правило говорить: "Якщо заявлений запасний гравець починає гру замість заявленого гравця, а арбітр не поінформований про таку заміну, то заявлений гравець стає заявленим запасним гравцем, а кількість замін не скорочується".

Більше зауважень по суддівству Монзуль не було, хоча вона і показала футболістам обох команд цілих дев'ять попереджень.

Варто відзначити, що Монзуль в Україні іноді називають ВАРзуль, так як вона часто використовує систему відеоассістента (VAR).

Раніше повідомлялося, що російський топ-клуб зганьбився в Лізі Європи.