RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Труять і грабують людей: в Україні активізувалися небезпечні злочинці

В Україні почастішали випадки злочинів, коли труять людей, а потім грабують.

Про це повідомляє видання Obozrevatel.

Зловмисники придумали схему, в якій вони жертвам підмішують в напої небезпечні препарати, а після цього крадуть гроші і цінні речі.

Смертельний інцидент

Зокрема, один такий випадок закінчився смертю. Це сталося в місті Умань Черкаської області. Пара орендарів переїхала в будинок, половину якого здавало подружжя. Дві пари вирішили відзначити переїзд і влаштували застілля. Під час цього зловмисники напоїли господарів будинку препаратом, ті заснули.

Вранці жінка прокинулася і помітила, що її чоловік лежить на підлозі. Вона побігла до дверей, але та була підперта. Господиня вибралася через вікна і попросила сусідів про допомогу. Ті викликали на місце медиків. Однак вони констатували, що чоловік мертвий. За словами лікарів, його отруїли невідомою речовиною.

Як виявилося, орендарі втекли разом з награбованим майном. Це були гроші в сумі близько 90 тисяч гривень, мобільні телефони, прикраси, які зняли зі сплячою жінки.

Пізніше поліцейські затримали підозрюваних. Ними виявилися мешканка Київської області та її "колега" з Дніпропетровської області.

Жертва опинилася у лікарні

Другий подібний випадок стався з 40-річним жителем Києва. Чоловік з приятелем розпивав алкоголь на вулиці. Потім товариші розійшлися, але до одного з них підійшла жінка і попросила гроші на лікування сина. Він дав їй 200 гривень, але вона сказала, що цього мало. Ситуація переросла в конфлікт.

До людей підійшли чоловіки під виглядом випадкових перехожих, але мабуть приятелі жінки. Вони як примирення запропонували випити кави. Після випитого чоловік відчув себе погано і викликав таксі. Однак зловмисники почали бити його, а потім обікрали. У чоловіка витягли 40 тисяч гривень.

Потерпілий потрапив до лікарні з отруєнням невідомою речовиною психотропної дії. Також у нього діагностували травми голови, він отримав струс мозку.

Отруїла нова знайома

Історія сталася також в Києві. 28-річний чоловік познайомився з красивою дівчиною. Вони вирішили випити алкогольні напої. Після цього чоловік нічого не пам'ятав.

Жертва прокинулася в під'їзді чужого будинку. При собі не було грошей, банківських карт і телефону.

Що кажуть в поліції

Злочинці частіше вибирають своїх жертв в стані алкогольного сп'яніння. Вони люблять проводити афери швидко і задіюють при цьому психотропні речовини.

"Справа в тому, що психотропні препарати швидко і ефективно підсилюють дію алкоголю, причому навіть після невеликої дози - всього лише келиха вина або пари чарок коньяку. Такий "коктейль" різко п'янить людину, так що немає необхідності довго "накачувати" жертву алкоголем", - розповів правоохоронець.

Поліцейський зазначив, що не варто нічого пити з незнайомцями.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 4 грудня в Києві правоохоронці затримали злодіїв, які пограбували чоловіка.