RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як в Києві відзначатимуть Новий рік: роз'яснення влади

Заходи, присвячені святкуванню Нового 2021 року в Києві триватимуть місяць. Головну ялинку країни на Софійській площі запалять вже в день Святого Миколая, 19 грудня.

Про те, як пройдуть новорічні свята в столиці, на брифінгу 4 грудня, розповіли представники КМДА.

Офіційне святкування триватиме з 19 грудня по 19 січня. У зв'язку з пандемією, формат буде змінений - не буде фуд-кортів, концертів і анімаційних програм. Разом з тим, кияни та гості столиці зможуть подивитися арт-інсталяції, купити сувеніри, напої і снеки.

У цьому році в Києві розробили новий новорічний маршрут: від Арки дружби народів до Контрактової площі. Його довжина - 8 кілометрів в обидва боки.

Центральна локація свята, на Софійській площі, буде стилізована під чарівний ліс. Крім основної, буде ще дві локації - друга ялинка, висотою 20 метрів, буде стояти під Аркою дружби народів. Тематика цієї зони називається Кришталевий палац. Ще одна ялинка буде встановлена на Контрактовій площі. Вона буде 18 метрів заввишки і оформлена в стилі Петриківського розпису.

Як повідомляв "Апостроф", за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, погода на новорічні свята в Україні не порадує зимовою казкою - напередодні Нового року очікується дощ, температура повітря вдень буде плюсова.