RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Чому в Києві падають в ціні квартири в старих будинках: відповідь експерта

Через те, що квартири в новобудовах, якими хаотично забудовується Київ, коштують стільки ж, скільки житло в хрущовках, що вже "тріщать по швах", ціна на квартири в них падає.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Як пояснив відомий столичний архітектор, активіст Анатолій Фролов, існує правило, за яким будинок повинен стояти від довколишнього по фасаду на відстані висоти фасаду. Але якщо будинок поставити боком, то норма вже не діє.

"У країнах ЄС враховуються інтереси людей, які проживають на певній території. Наприклад, ми зараз бачимо чотириповерховий будинок, який вже тріщить. Квартири в цьому будинку коштують, умовно кажучи, 3 тисячі доларів за метр квадратний. Якщо навпроти будується новий багатоповерховий будинок, в ньому собівартість квадратного метра тисяча доларів, забудовник піднімає ціну до 3 тисяч доларів для продажу. Де люди будуть купувати квартири? у новому будинку, або в старому? Звичайно в новому. Відповідно, квартири в старих будинках падають в ціні ", - сказав він.

Разом з тим, існують проблеми і тих ЖК, що ще тільки будуються. Так, на початку осені в Києві сталася надзвичайна подія: у центральній частині столиці по вулиці Івана Павла II в елітному житловому комплексі "Taryan Towers" спалахнула пожежа. На щастя, обійшлося без постраждалих, адже ЖК ще не зданий в експлуатацію. Однак під час ліквідації події співробітники ДСНС зіткнулися з проблемою під'їзду до місця НП.

Комплекс "Taryan Towers" являє собою композицію з трьох гігантських 31-поверхових веж, з'єднаних між собою скляним мостом на даху. Забудовник обіцяє здати в експлуатацію 642 квартири, дитячий сад-школу, басейни і ще понад 10 тисяч квадратних метрів комерційних приміщень, де облаштується власний торговий центр. Правда жодна з трьох веж ще не добудована.

Коли потрапляєш на територію будівництва, увагу відразу привертає та обставина, що майбутній елітний комплекс практично примикає до будівлі школи №47 і всі шумові роботи, включно з міцними виразами робочих, чітко можна чути в класах навчального закладу.

Крім того, будівництво впритул межує з хрущовками і загальна композиція виглядає, прямо кажучи, дивно.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Уроки під мати будівельників: що не так з "вежами майбутнього" на Печерську.