RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Мінську прихильник Лукашенка викликав додому силовиків на своїх дітей-опозиціонерів: фото

У Мінську, де з серпня тривають протести проти фальсифікацій на виборах президента і придушення опозиційних настроїв, батько поскаржився міліції на своїх дітей через їхні погляди.

Про це повідомляє видання TYT.by.новости.

З п'яти членів родини мінчанки Ольги лише її батько підтримує Олександра Лукашенка, через що в сім'я часто виникають суперечки. Однак нещодавно ситуація аж надто загострилася. У неділю, 6 грудня, батько жінки викликав міліцію у власну квартиру, щоб співробітники вплинули на Ольгу і вона зняла штори в біло-червоній-білій гамі.

Батько Ольги, за її словами, сказав: "Ось, моя сім'я тут вивісила прапори". Хоча, як підкреслює жінка, штори аж ніяк не можна назвати прапорами: звичайні білі шторки з намальованими від руки червоними смужками.

Міліціонери сфотографували балкон Ольги і заявили, що розцінюють це як одиночний пікет.

"Ми домовилися: знімаємо штори при міліціонерах і розходимося. Ніяких заходів відповідальності до нас застосовувати не будуть, принаймні вони так сказали. До того ж після того, як ми зняли штори, міліціонери видалили фотографію балкона", - розповіла жінка.

За словами Ольги, в їх квартирі щовечора дивляться державні телеканали, особливо дратівливим її батько стає після їх перегляду.

Як раніше повідомляв "Апостроф", вже майже 4 місяці в Білорусі тривають масштабні протести проти фальсифікацій президентських виборів, на яких нібито переміг Олександр Лукашенко. На кожні мирні мітинги силовики відповідають затриманнями і побиттям активістів.