RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Китай стане новим світовим економічним лідером: експерти назвали терміни

Експерти з британського CEBR зробили висновок, що пандемія дозволить китайській економіці на 5 років обігнати економіку США.

Про це написали на сайті агентства Bloomberg.

За обсягом валового внутрішнього продукту вже через 7-8 років Китай стане найпотужнішою, в економічному плані, країною. Раніше, прогнози на зростання китайської економіки були на 2033 рік. Але вже сьогодні експерти впевнені, що в 2023 році спостерігатиметься стрибок прибутковості у населення їх країни.

За статистикою в 2019 році, ВВП Китаю становив 14,3 трильйона доларів, а в США - 21,4. Індія ж була на п'ятому місці з показниками в 2,8 трильйона.

Цзіньпін (Голова КНР) в листопаді 2020 року відзначив можливість подвоєння економіки до 2035 року, в рамках нового урядового плану просування на найближчі 5 років. Основне завдання 5-річного плану - це досягти за 15 років повного «сучасного соціалізму».

CEBR в своїх прогнозах відзначили, що цілком ймовірно, що Китай, США та Індія очолять рейтинг найбільш економічно стійких країн, що розвиваються. На даний момент Індія займає шосту позицію в рейтингу, після США, КНР, Великобританії, Японії та Німеччини.

КНР першою постраждала від пандемії, але країна зуміла в найкоротші терміни відновитися. У той час, як інші країни світу все ще борються з пандемією. Спалах коронавірусу вперше зафіксований у Китаї взимку 2019-2020 року. У цей період країна побила всі рейтинги по захворюваності. Навесні в Китаї був пік епідемії, який пішов на спад ближче до літа, а пандемія поширилася в інших країнах, починаючи з Італії та США.

Як писав "Апостроф" раніше, є корисні поради, як просто і швидко купувати товари з Китаю .