RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Може врятувати життя: вчені показали, як свіже повітря "забирає" COVID-19 з приміщення, відео

Японські експерти показали на відео, що відбувається з частинками коронавірусу, показники летальності від якого в Україні засекречені, під час провітрювання кімнати. Вчені таким чином довели, що провітрювання має значний вплив на кількість частинок вірусу у приміщенні і може врятувати життя.

Про це повідомляє видання Daily mail.

Фахівці японської компанії Hexagon Manufacturing Intelligence створили модель, яка показує рівень ризику, який безсимптомна людина з коронавірусом представляє для інших людей за столом.

Дослідники змоделювали приміщення розмірами 4,9 м х 3,7 м (16 футів х 12 футів) і провели дві версії імітації. При першій кімната була закрита і не провітрювалася, а інша - з двома відкритими вікнами та дверима, що відкривалися на десять хвилин.

У відеозаписах дослідники наносять на карту частинки, що викидаються з рота людини під час регулярного дихання та розмови. Це спричиняє помірне поширення частинок порівняно з кашлем чи чханням.

"Інженери Hexagon в Японії створили симуляцію в рамках державної освітньої роботи, щоб допомогти владі та широкій громадськості зрозуміти, як найкраще захистити себе та одне одного від передачі COVID-19 '', - розповів Кіт Перрін, директор галузі промисловості Hexagon.

Тепло від радіаторів, їжі та людей, які сиділи біля обіднього столу, змушує частинки рухатись до стелі, але при недостатній вентиляції їм нікуди втекти, і вони змушені повертатися вниз і кружлятись по кімнаті. Однак, якщо з відкритих вікон достатньо вентиляції, частинки майже відразу висмоктуються і віддаляються від інших людей.

"Ключовим є гарна вентиляція - просто переконайтеся, що відкрито якомога більше вікон і дверей, щоб допомогти повітрю циркулювати, щоб частинки вірусу не накопичувалися", - зауважив Перрін.

Симуляція показує, що заражена людина в непровітрюваній кімнаті заразила б ще шестеро людей. Однак у середній провітрюваній їдальні статистично ніхто інший не заразиться.

Як повідомляв "Апростроф", за словами лікаря, голови Національної медичної палати України Сергія Кравченка, колективний імунітет може зупинити епідемію коронавірусу в Україні тільки в тому випадку, якщо дві третини населення матимуть імунітет до хвороби.