RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як працюватимуть транспорт, ресторани, кафе і пошта на Новий рік: детальне роз'яснення

Новорічні свята в 2021 році пройдуть в Україні з низкою карантинних обмежень, які були введено через пандемію COVID-19.

"Апостроф" підготував детальну інформацію про роботу транспорту та громадських закладів в цей період.

Транспорт

Для маршрутів міжміського та міжобласного сполучення зберігаються обмеження "помаранчевої" зони, тобто дозволена посадка пасажирів на не більше 50 відсотків місць. Це стосується автомобільного, залізничного та авіаційного транспорту.

Громадський транспорт в містах також продовжить функціонувати з обмеженням за кількістю пасажирів на місцях для сидіння і з обов'язковою наявністю засобів індивідуального захисту.

Відомо, що метрополітен в Харкові в новорічну ніч працюватиме до 3:00. Ймовірно, як і минулого року, на три години буде продовжено роботу київського метрополітену, хоча офіційної інформації з цього приводу ще не було.

Кафе і ресторани

За розпорядженням Кабінету міністрів, роботу кафе і ресторанів в новорічну ніч буде дозволено до 7 години ранку, а не до 1 годині ночі, як планувалося раніше. При цьому в уряді рекомендують утриматися від проведення масових святкових заходів, в тому числі банкетів.

Пошта

"Нова пошта" буде працювати за скороченим графіком (до 15:00, 17:00 або 18:00 залежно від відділення) перед Новим роком, 31 грудня. 1 і 7 січня на "Новій пошті" будуть вихідними. Після 8 січня, а також у міжсвяткові дні, з 2 до 5 січня, відділення працюватимуть в звичайному режимі.

На "Укрпошті" також буде вихідний 1 і 7 січня, при цьому відкритими будуть чергові відділення зі скороченим режимом роботи. З 2 по 5 числа оператор буде працювати за звичайним графіком, а 6 січня - за скороченим.

Банки

В останній день поточного року, 31 грудня, банківські установи працюватимуть за скороченим графіком, рекомендується завершити свсе фінансові питання до 14:00.

Повний робочий день в банках буде 4 і 5 січня. У переддень Різдва, 6 січня відділення працюватимуть на годину менше, а 7 і 8 січня підуть на вихідні.

Як повідомляв "Апостроф", уряд України вирішив продовжити роботу кафе та ресторанів в новорічну ніч, незважаючи на обмежувальні заходи.