RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Народний рейтинг: сайт "Фокус" провів інтернет-голосування, визначивши найвпливовіших українців за підсумками 2020 року

Сайт "Фокус" провів народне голосування, визначивши найвпливовіших українців за підсумками року. Раніше вийшли рейтинги інших ЗМІ, складали їх експерти, але набагато цікавіше побачити - що думають з цього приводу українці.

Про це пише 112-Україна.

На першому місці опинився п'ятий президент Петро Порошенко. Його команда створила йому імідж альтернативного глави держави. З його досягнень можна відзначити завал кримінальних справ проти нього. У деяких місцевих радах "ЄС" і "СН" успішно співпрацюють.

На другому місці - митрополит Онуфрій. Глава УПЦ є духовним лідером мільйонів українців і очолив боротьбу за церкву в умовах утисків.

Журналіст і політик Анатолій Шарій - третій. Партія Шарія зайшла в ряд місцевих рад, сам він розкриває порушення влади, внаслідок чого проти нього відкрили ряд кримінальних справ.

На четвертому місці - лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, який повернув лідерство в українській політиці. Фракція ОПЗЖ є сильною противагою влади. Медведчук пропонував план закінчення конфлікту на Донбасі, домігся зняття санкцій РФ з українських підприємств.

Замикає п'ятірку боксер Олександр Усик. Він має тверду громадянську позицію, підтримує церкву і закликає не ділити українців.

На шостому місці Юлія Тимошенко. 2020 вона присвятила критиці земельної реформи, чим збільшила свою підтримку, а її партія показала хороший результат на місцевих виборах.

На 7-му місці блогер Ольга Шарій. Ольга очолює інтернет-видання "Шарій.net" і є співзасновником політичної партії Шарія. Вона опублікувала фільм про видобуток бурштину в Житомирській області та наслідки цієї діяльності, відома низкою інших розслідувань.

На 8-му - голова Нацбанку Кирило Шевченко. Він дотримується "старого курсу" - таргетування інфляції, гнучкий обмінний курс, збереження облікової ставки.

На 9-му рядку юрист Андрій Портнов, який зберіг вплив в країні. Портнов критикує роботу правоохоронців і збирає докази про порушення режиму Петра Порошенка.

На 10-му місці опинився Володимир Зеленський. Як пише видання, "зрушень по Донбасу немає, тарифи зростають, боротьба з коронавірусів владою завалена", президентська партія на виборах показала слабкі результати, поступившись кріслом мера рідного міста Зеленського Кривого Рогу.

Українські олігархи опинилися в низах рейтингу - Ахметов 25-й, Коломойський - 51-й, Пінчук - 82-й.