RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Страшно уявити, що б було: в США згадали про повалення Януковича

Відомий американський письменник і журналіст Роберт Райт поділився роздумами про американське втручання в події в Україні в 2014 році і його наслідки.

Його статтю опублікував The Washington Post.

Він зазначив, що багато хто критикує спробу адміністрації тодішнього президента США Барака Обами в 2013 і 2014 роках допомогти українцям скинути Віктора Януковича.

"З точки зору Володимира Путіна, було неприйнятно для американських офіційних осіб приїжджати в країну на периферії Росії, підстьобувати протестуючих, які домагалися повалення її проросійського президента, і закулісні маневри для вибору і призначення нового глави уряду. Це втручання стало ще більш обурливим з точки зору Путіна, коли Янукович, побоюючись за своє життя, втік з країни", - пише Райт.

Він додає, що вибери США "політику невтручання", можливо, Янукович не був би повалений, або був би відсторонений від посади менш драматичним способом.

"Але практична політика привела до наступного: Росія вторглася до Криму і підтримала українських сепаратистів, в результаті чого країна була жорстоко розділена. Потім Росія, що радник Обами Бен Роудс вважає частково розплатою за Україну, втрутилася в президентські вибори в США в 2016 році", - констатує журналіст.

Райт задається питанням, чи вартий "ідеалізм", на його думку, проявлений США по відношенню до України в 2014 році, "загибелі багатьох українців і сильно зіпсованих відносин між Москвою і Вашингтоном".

Раніше "Апостроф" писав про те, куди поділися особняки і угіддя Віктора Януковича і його свити.