RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У США судять учасників штурму будівлі Конгресу: у чому їх звинувачують

У США почався суд над основними учасниками штурму Капітолію. Будівля американського конгресу була захоплена прихильниками чинного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа 6 січня 2021 року.

Повідомлення про початок судового процесу було опубліковано на офіційному порталі Міністерства юстиції Сполучених Штатів.

Правоохоронні органи затримали 33-річного учасника руху QAnon Джейкоба Ентоні Хенслі, більше відомого як Джейк Анджелі. Чоловік увірвався до будівлі американського конгресу з оголеним торсом в хутряній шапці з рогами, і став зіркою інтернету.

Особа 33-річного Джейкоба була розфарбована в кольори американського прапора, в його руках був спис, де також красувався прапор США. Джейкобу пред'явили звинувачення в хуліганстві і незаконному проникненні на територію державної установи.

Ще одним затриманим є 36-річний Адам Джонсон. Під час штурму американського конгресу він позував зі стійкою для промов спікера США Ненсі Пелосі. Чоловіка звинуватили в крадіжці державної власності, також йому пред'явили звинувачення за тими ж статтями, що і 33-річному Джейкобу.

Поліція взяла під варту і 60-річного Річарда Барнетта, під час штурму чоловік сфотографувався в кабінеті спікера Ненсі Пелосі. Його фото з закинутими на стіл ногами розлетілося по всьому соцмережах.

Всього після штурму Капітолію звинувачення були висунуті 13 учасникам. Всіх затриманих звинувачують в незаконному проникненні і хуліганстві в будівлі конгресу. Кількість заарештованих може зрости - слідчі почали вивчати соціальні мережі, намагаючись відшукати інших членів спільноти, які ввірвалися в Капітолій.

Як писав "Апостроф" раніше, учасники штурму Капітолію могли готувати розправу над конгресменами, ФБР розслідує всі обставини.