RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Юлія Тимошенко звинуватила уряд у непрофесійності і запропонувала план зменшення тарифів втричі

Юлія Тимошенко вимагає припинити постачати людям газ за цінами, не вищими за ті, за якими його було закачано у підземні сховища влітку. Це дозволить знизити вартість блакитного палива втричі - й автоматично здешевить і опалення, і електроенергію.

Про це йдеться у дописі голови "Батьківщини" у Facebook.

Вона зауважила, що українці виходять на масові мітинги з вимогою знизити тарифи.

"Свята минули, настав час сказати про неприємне. 2021 рік, якщо монобільшість працюватиме так само некомпетентно, як зараз, для українців буде важчим за 2020. Нова влада вирішила далі підвищувати тарифи. Це призведе до того, що людям доведеться платити за комуналку суттєво більше. Електроенергія майже всім родинам обійдеться вдвічі дорожче, а ціна на опалення зросте у півтора рази", - застерегла лідер "Батьківщини".

Голова партії висловила обурення тим, що уряд, ухвалюючи рішення, не прогнозує наслідків: "Наші країни-сусіди, розуміючи наскільки суттєво пандемія вдарила по добробуту громадян, зменшують ціну енергоносіїв, - в Україні навпаки збільшують".

Вона нагадала про досвід власного уряду, який зберіг тарифи вдесятеро нижчими за нинішні.

"Ми втілювали у життя жорстку й ефективну антикризову програму для збереження економіки, не слухали "порад" зовнішніх лобістів та усвідомлювали, що головне завдання влади - дбати про людей", - наголосила вона.

Юлія Тимошенко зауважила, що ситуація з тарифами доводить, що "урядом керують дилетанти, непрофесійністю яких користуються міжнародні спекулянти".

Голова "Батьківщини" зауважила, що Державний аудит дав відповідь на запитання, куди йдуть прибутки від завищених тарифів. Перевірка встановила, що 225 млрд грн незаконно виведено з НАК "Нафтогаз" за межі України. Це, за словами Тимошенко, більше, ніж кредити МВФ.

"Можливо, після оприлюднення результатів аудиту хтось поніс покарання? Ні! Ані попередній президент, під керівництвом якого тарифи зросли в 11 разів, ані "топ-менеджери", під керівництвом яких "Нафтогаз" перетворився на злодійське кодло. Коболєва призначили в наглядову раду ще однієї компанії, а Вітренка поставили виконувати обов’язки міністра енергетики!" - обурилася голова партії.

Вона зазначила, що Україна має унікальні можливості для забезпечення громадян дешевими енергоносіями: "Це газ власного видобутку і підземні сховища, що дозволяє купувати газ влітку і за низькими цінами продавати у пік сезону. Сховища не належать ні владі, Коболєву та Вітренку, вони належать кожному українцю!" – наголосила лідер партії.

Юлія Тимошенко вимагає зменшувати тарифи до ціни, за якою газ було закачано у підземні сховища влітку. А це, за її підрахунками, не лише дозволить знизити вартість блакитного палива втричі, а й здешевить опалення та електроенергію: "Не вмієте самі ефективно управляти країною - запитайте тих, хто знає, як це робити… Народ втомився оплачувати ваші "реформи", що більше нагадують експерименти на межі людяності. Ваші "таланти" довели країну "до ручки". Зупиніться, або вас зупинять люди!" – підсумувала голова "Батьківщини".