RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вакцинація через ніс: препарат успішно випробували на мавпах

Вакцину англо-шведської компанії AstraZeneca, яка проводиться у вигляді крапель, що вводяться в ніс, вчені випробували на хом'яків і піддослідній макаці-резус. Тепер вони сподіваються перейти до випробувань нового варіанту вакцинації на людях.

Попередні результати дослідження ефективності такого застосування вакцини опубліковано в електронній науковій бібліотеці bioRxiv.

Спочатку досліди з вакциною AZD1222 проводили на хом'яках. Після вакцинації в їх організмах, порівняно з контрольною групою, було виявлено значно менше вірусне навантаження, а в легенях - зовсім не було вірусної РНК. У дослідах з макаками-резус були отримані такі ж оптимістичні результати.

Успішні дослідження за участю двох різних видів тварин дають вченим підстави припускати, що назальний варіант вакцинації проти коронавірусу буде також ефективним і для людського організму.

На даний момент всі вакцини від коронавірусу вводяться внутрішньом'язово за допомогою ін'єкцій.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив перевірити інформацію про проведення підпільної вакцинації від коронавірусу представникам влади.