RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бог рятує від усього: в українському селі лікаря тероризують за носіння маски, відео

На Прикарпатті односельчани зацькували 30-річну лікарку Вікторію Махнич за носіння захисної маски під час пандемії COVID-19, яку вона одягає, йдучи до хворого чи на службу до церкви. Жителі села вірять, що від коронавірусу їх врятує Бог, а за носіння маски готові побити.

Про це йдеться в сюжеті програми "Вікна" на телеканалі СТБ.

Вікторія проживає у селі Верховина і працює лікарем ще в декількох населених пунктах, обслуговуючи 2 тисячі пацієнтів. Її підопічні не схвалюють носіння лікаркою маски, а деякі навіть відкрито засуджують і влаштовають їй цькування.

"Коли не було пандемії, не відчувалося складності. Тепер часто не вистачає ні часу, ні сил, тому що працюємо і на вихідних", – розповіла Вікторія про умови своєї роботи, назвавши їх "дикими".

За словами Вікторії, що її ситуацію навіть написали іноземні новинні агентства. З початку пандемії вона почала, як і передбачено нормами, приїжджати на виклики і обстежувати пацієнтів, зокрема, при підозрі на коронавірус, у масці та рукавичках, за що отримує від селян претензії і безпідставні звинувачення.

"Одного разу їхали брати у людини мазок на ПЦР-тест, були повністю одягнені в захисні костюми, то сусіди нас мало не побили", – зазначила Вікторія.

Вона додала, що є єдиною, хто ходить у масці й до церкви.

"У Божий храм в масці! Бог нас рятує від усього, врятує і від цього. Не треба коло храму маски!" – передала вона слова селян.

При чому, навіть під час інтерв'ю телеканалу одна з місцевих мешканок встряла в розмову і закликала лікарку зняти маску.

Як повідомляв "Апостроф", міністр охорони здоров'я Максим Степанов висловив припущення, що січневий локдаун, який повинен закінчитися 24 січня, може бути продовжений, зокрема через численні контактів між людьми під час різдвяних свят.