RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Київській області подорожчав проїзд в маршрутках: скільки коштує і до чого готуватися далі

У Макарівському районі, в Броварах, частково в Києво-Святошинському та Васильківському районах Київської області з 14 лютого подорожчав проїзд в приміських маршрутках.

Про це повідомили в Асоціації перевізників Київської області, передає "Сегодня".

"Подорожчання відбувається віяловим способом. Затримка з внутрішніми районами, там є кілька варіантів, піднімати вартість проїзду чи ні. Ці маршрути зараз об'єднують. Наприклад, виїжджає автобус на маршрут Київ - Бровари. Перед тим, як їхати на Бровари, він проїхався по району, обслужив людей, а потім вже їде на основний маршрут", - пояснив глава асоціації Олексій Павленко.

Вартість проїзду зросла від 2 до 5 грн. Ціна залишилася колишньою в основному там, де у маршруток сильна конкуренція з автобусами і де невеликий потік пасажирів.

Зокрема, взагалі не буде дорожчати проїзд в Таращі, бо тут працює багато нелегальних маршруток і великий транзит автобусів з Черкаської області.

Сильно піднімати вартість проїзду не планують по Обухівському напрямку.

"Я сподіваюся, що це подорожчання проїзду в маршрутках буде останнім в цьому році. Можливо, щось змінитися навесні або загостриться ситуація з карантином. Але в цілому подорожчання не передбачається, враховуючи прогнози про вартість палива і курс долара", - додав Павленко.

Раніше стало відомо, що влада Києва готова до підвищення тарифів на проїзд в метро та іншому громадському транспорті.

Як повідомляв "Апостроф", в Раді зареєстровано законопроект, який передбачає масштабні зміни в роботі маршруток.