RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Марсохід Perseverance досяг Червоної планети і здійснив посадку: онлайн трансляція, відео

Зробивши подорож протяжністю близько 471 млн км ровер Perseverance досяг орбіти Марса і здійснив посадку на Червону планету.

Трансляцію цієї події вело Аерокосмічне агентство США.

Perseverance здійснив посадку в кратері Езеро. За даними вчених мільярди років тому тут було озеро і могло існувати життя. Пошук його слідів - одна з основних задач марсохода.


Момент посадки почався о 22:55 за київським часом.

Опинившись на поверхні, марсохід зробив знімки свого нового дому і передав їх на Землю. Після цього інженери перевірять стан марсохода і розгорнуть щоглу дистанційного зондування, щоб він міг робити більше знімків. Близько місяця піде на завантаження нового програмного забезпечення, щоб підготувати апарат до пошуку стародавнього життя на Марсі.

Ключова мета місії Perseverance - астробіологія, яка включає пошук ознак древнього мікробного життя на Червоній планеті. Марсохід вивчатиме геологію планети, її минулий клімат і стане першою місією зі збору та зберігання марсіанських порід і відкладень для подальшого повернення на Землю.

Як повідомляв "Апостроф", Національне космічне агентство в честь китайського нового року показало вдалі відео і фото поверхні Марса, які були зроблені напередодні космічним апаратом з марсоходом Tianwen-1 на борту.