RU  UA

Санкції проти Медведчука, розстріли на Майдані і вбивство пішохода в Києві - головні новини 19 лютого

Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, в Офісі генпрокурора відзвітували про розслідування справ щодо розстрілів активістів під час Революції гідності, а в Києві водій двома ударами вбив пішохода. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Санкції проти Медведчука

РНБО запровадила санкції проти народного депутата від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. За словами секретаря Ради Олексія Данілова, санкції ввели через фінансування тероризму.

У списку тих, хто потрапив під санкції, опинилися 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема ідеться про холдинги, які пов'язують із Медведчуком. Санкції наклали і на літаки, які, попри заборону, літали з України в Росію напряму.

Санкції вводяться на все майно Медведчука і діятимуть три роки.

Справи Майдана: звіт Офісу генпрокурора

В Офісі генерального прокурора України відзвітували про хід розслідувань справ Майдану. Підозри вже отримали 348 осіб, причетних до злочинів під час Революції Гідності. Їх оголосили 34 високопосадовцям, 185 правоохоронцям, 17 прокурорам та 16 суддям.

Крім того, про підозру повідомили і понад 70 так званим тітушкам. За словами прокурорів, 20 лютого 2014 року їм видали зброю зі складів МВС. Щодо цього факту прокуратура відкрила окреме провадження.

За сім років після Революції Гідності вироки отримали лише 22 людини.

Вбивство пішохода в Києві

У центрі Києва водій до смерті забив пішохода. Нападником виявився громадянин Азербайджану. Його вже затримали правоохоронці.

Чоловік збив пішохода з ніг, коли той підійшов до його автівки. Врятувати потерпілого не вдалося, він помер ще до приїзду швидкої. Загиблому було 52 роки.

Чому водій проявив таку агресію - невідомо.