RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Відрізнятиметься від літнього: подробиці про адаптивний карантин в Україні з 24 лютого

З 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину, який передбачає поділ країни на зони в залежності від ситуації із захворюваністю на коронавірус. При цьому нинішній карантин буде відрізнятися від літнього.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" розповів заступник голови МОЗ України Віктор Ляшко.

Він розповів про зонування і його принципах.

"Зелений" - це рівень, який ми прагнемо досягти за кількістю випадків, коли можна розглядати питання скасування карантинних обмежень. Це маячок, до якого ми повинні прагнути. Два ключових рівня: "жовтий" рівень - це ті обмеження, які сьогодні є, і "червоний" - обмеження, які будуть застосовуватися в разі п'яти індикаторів ", - пояснив Ляшко.

"Помаранчевий" рівень, за його словами, не несе додаткових заборон, але служить попередженням і сигналом, що регіон наближається до "червоного" рівня.

"Це необхідно, щоб області могли зробити певні висновки - органи місцевого самоврядування, люди і бізнес - про те, що потрібно звертати увагу на дотримання карантинних обмежень та не допускати жорстких карантинних обмежень, які будуть впливати як на економіку, так і можливість врятувати життя громадян Україна ", - додав Ляшко.

Як повідомляв "Апостроф", адаптивний карантин буде скасований або переглянутий в разі виконання умов "зеленої зони" в половині регіонів України. При цьому до умов адаптивного карантину прив'язали рівень захворюваності на грип і ГРВІ.