RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Чим загрожує Україні вихід з Мінських угод: названо найгірший сценарій

Якщо Україна спробує змінити свою участь в переговорах щодо Донбасу, змінивши Мінський форматі, Росія буде використовувати для тиску загострення на фронті, що недавно почалося.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" військовий експерт, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь.

За його словами, така ймовірність дуже висока.

"Якщо говорити прямо, Росія буде вбивати українських солдатів, щоб змусити Україну і її західних партнерів повернутися до того формату, який був підписаний в 2014-2015 роках", - підкреслив експерт.

Михайло Самусь висловив упевненість, що що це будуть локальні операції з максимальними жертвами з української сторони для того, щоб в українському суспільстві зросла напруга і збільшився тиск на президента Зеленського з боку громадян.

"Це вже відпрацьована технологія. Кожен раз, коли треба чогось домогтися від президента України на міжнародній арені, здійснюється тиск, зокрема, через інформаційний простір і нагнітання обстановки на фронті. Чим більше смертей українських солдатів, тим більше буде загострення в українському суспільстві і тиск на українську владу ", - зазначив він.

Детальніше про нездійсненність Мінських угод і загострення на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Росія буде і далі вбивати на Донбасі, щоб змусити Україну виконати Мінські угоди - Михайло Самусь