RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У справі "про зниклий басейн" САП вирішили допитати Микитася, що знаходиться під вартою - ЗМІ

У вищому антикорупційному суді 9 березня розпочнеться слухання справи екс-головного архітектора Києва Сергія Целовальника і гендиректора "Укрбуд Девелопмент" Олега Майбороди. Їх звинувачують в тому, що при будівництві житлового будинку вони не побудували басейн для сусідньої школи. Сам Майборода називає ці звинувачення надуманими і пов'язує їх зі спробою тиску з боку НАБУ для отримання "потрібних свідчень" по так званій справі щодо "квартир Нацгвардії". Адже з Целовальником, з яким йому закидають змову, вони навіть не були знайомі.

Про це пише видання Delo.

За словами Майбороди, Микитася схилили до співпраці, постійно утримуючи в СІЗО, а на нього вирішили натиснути новою справою - "про зниклий басейн". На своїй сторінці у Facebook топ-менеджер "Укрбуду" пише, що справу, яка розвалюється в суді, вирішили скріпити новими свідченнями Микитася, тому прокурор й вимагає його викликати і заново допитати.

"Розуміючи, що справа розвалюється, прокурор терміново вирішив дістати головний "козир" НАБУ і САП за останній час - Максима Микитася, якого терміново кличе свідчити на майбутнє засідання. У свідченнях Микитася в матеріалах цієї справи звичайна історія - "не пам'ятаю, не знаю". Але тепер, коли я став для свого кума мало не головним ворогом, ми явно почуємо багато нових вигадок. В обмін на свободу Микитась готовий оббрехати всіх і вся", - зазначає Майборода.

При цьому гендиректор "Укрбуд Девелопмент" переконаний що обидві сторони мають компромат один на одного, згадуючи торішню історію, коли Микитася зняли з літака при спробі вилетіти за кордон "на лікування".

"Саме нинішній в.о. глави САП Максим Грищук випустив Микитася в Лондон, розуміючи навіщо він туди їде. Микитась міг вбити двох зайців - і сховатися, і "підлікуватися". А тепер всі пов'язані. У Микитася ймовірно компромат на Грищука, який підписав йому дозвіл на виїзд за кордон. А у Грищука -на Микитася. Тимчасово прокурори "забули" про матеріали прослуховування його телефону, в яких Микитась планував розправи над неугодними", - впевнений Олег Майборода.