RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Росія займає дивну позицію: Кравчук назвав головні проблеми у переговорах по Донбасу

На переговорах з Росією по Донбасу представники країни-агресора не висувають ніяких конструктивних пропозицій.

Про це повідомляє голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, РФ продовжує займати дивну позицію і заявляє, що виступає спостерігачем. Але при цьому у Росії немає таких повноважень.

"Тому якщо Росія надалі буде стояти на тому, що вона не є стороною конфлікту, а тільки спостерігачем, і шукати будь-які причини, щоб блокувати наші переговори, то можна говорити, що ситуація знаходиться в глухому куті. І що вивести її з глухого кута можна тільки радикальними кроками", - зазначив Кравчук.

Політик заявив, що РФ не зацікавлена в просуванні переговорного процесу. Тому ситуація є заблокованою Росією. В цей час українська делегація в ТКГ думає над тим, які можливо внести пропозиції на базі тих домовленостей, які є.

"Росія не хоче миру на Донбасі, вона хоче, щоб ситуація була такою, якою вона є сьогодні, а може іншою, але не кращою", - констатував перший президент.

Як повідомляв "Апостроф", в Кремлі пішли на загострення на Донбасі після того, як зрозуміли, що Україна тягне час і намагається їх обдурити. Таку думку висловив екс-нардеп ВРУ 6 і 7 скликань, екс-голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.