RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні можуть змінити закон про розмитнення "євроблях": на які сюрпризи чекати водіям

Верховна Рада ухвалила в першому читанні два законопроекти, що пропонують дати можливість разового розмитнення авто на іноземній реєстрації за умовні 1000 євро. До одного з них вже зареєстровано декілька поправок до другого читання.

Про це пише Auto 24.

Так, нардеп Ганна Скороход подала правки до законопроекту 4643-д. У них пропонується розмитнювати за новим тарифом всі "євробляхи", які були ввезені до набрання чинності цього закону. Тоді як в законопроекті йдеться тільки про ті авто, які були ввезені до 2021 року.

Крім того, зареєстрована правка збільшення терміну дії пільгового розмитнення до 270 днів (в нинішньому законопроекті на це дають 180 днів).

Також пропонується зробити розмитнення авто на єврономерах абсолютно безкоштовним для участників бойових дій, чорнобильців, осіб з інвалідністю та інших категорій громадян, які потребують особливої уваги і турботи.

Ще одна правка передбачає дати можливість розмитнювати всі автомобілі, які ввезені в Україну, незалежно від екологічного класу (зараз в проекті діє обмеження Євро 2).

Народний депутат Мар'ян Заблоцький також вніс правку. Він пропонує скасувати вікової коефіцієнт. Якщо її підтримають, акциз буде нараховуватися незалежно від віку машини (зараз чим старше авто, тим більше коефіцієнт акцизу).

Раніше "Апостроф" розповідав, що після того, як ВР підтримала законопроекти про розмитнення "євроблях", активізувалися шахраї.