RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Генштабі відреагували на створення "ЛГБТ-підрозділів" - це був черговий фейк від РФ: фото

У соціальних мережах з'явилася інформація про те, що ВСУ нібито збирають ЛГБ підрозділ. Однак в Генштабі швидко відповіли що це фейковий інформація.

Про це пише сайт Новини 24.

Звичайно, новина про формування такого підрозділу миттєво розлетілася по різним ЗМІ і всі вони посилалися на публікацію фейсбук-спільноти "Військові ЛГБТ і наші союзники".

Що саме повідомляли про ЛГБТ-підрозділі в ЗСУ

Військовий підрозділ, нібито запрошував всіх бажаючих ЛГБТ-людей, військових, і різних фахівців підписати контракт з однією з мотопіхотних частин Збройних сил України. При цьому інформацію про їхні погляди, обіцяли тримати в таємниці.

Всім хто вступав в ці ряди, обіцяли бойові завдання безпосередньо на лінії зіткнення, на якій будуть вимагати особливі професійни і інтелектуальні навички.

Як на це відреагували в Генштабі ЗСУ

Представник Генштабу Богдан Сеник пояснив, що в подібних повідомленнях, легко читається слід російських пропагандистів. Вже вдалося з'ясувати, що сайт, на який посилається фейковий співтовариство, зберігається на серверах в Москві.

Такі акції спрямовані на розпалювання зради. Шкода, що представники ЗМІ часто поширюють неправдиву інформацію, не перевіряючи її. Тим самим вони дискредитують українську армію і Збройні сили.

Вся інформація для подальшого розгляду передана у відповідні компетентні органи.

Читайте також: Чому Росія не готова до наступу на Донбасі?