RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні 8 березня ажіотаж на квіти: найдорожчий букет продають за ціною квартири в Києві

У понеділок, 8 березня, відзначається Міжнародний жіночий день. Традиційно жінки в цей день отримують привітання до свята - квіти і подарунки. Не виключенням став цей день і в 2021 році: квіткові магазини і ринки з самого ранку жваво торгують букетами, до них стоять черги чоловіків. Ціни ж на квіти в окремих випадках сягають захмарних висот - в Києві, приміром, букети продають по 20 тисяч гривень, а рекордним став букет з 9 999 троянд за ціною квартири.

Міжнародний жіночий день 2021: цікаві факти про свято

"Апостроф" розповідає про ажіотаж за квітами в різних містах України і про те, скільки готові віддати чоловіки за святковий настрій дорогих серцю жінок.

Харків

На Центральному ринку Харкова йде жвава торгівля квітами. Попитом традиційно користуються тюльпани - вони вражають своїм різноманіттям, троянди, продавці пропонують також первоцвіти - підсніжники, які занесені до Червоної книги України.

"Центральний ринок зриває великий куш. Машини паркуються прямо на проїжджій частині. Люди сумують, тюльпани цвітуть. В цілому обстановка чудова", - розповіли в Telegram-каналі "Харьков тут ПЗДЦ".

Одеса

В Одесі до квіткових магазинів шикуються справжні черги - чоловіки обирають для своїх рідних і коханих троянди, тюльпани і мімози.

"У квіткових магазинах черги, як за хлібом", - прокоментували кадри в Telegram-каналі "Ху*ая Одесса".

Київ

В столиці з самого ранку ажіотаж в точках продажу квітів - продавці пропонують букети на будь-який смак і гаманець: від різнобарвних тюльпанів і троянд до екзотичних заморських екземплярів.

До квіткових магазинів і ринків у чергах стоять чоловіки, а продавці використовують попит на квіти і підняли ціни на квіти.

Найбільшою популярністю користуються тюльпани. Середній букет - 5-7 квіток.

"Тюльпани коштують по 30-35 гривень за квітку. Часто беруть відразу кілька букетів. Тоді обіцяю скинути хоча б по п'ять гривень за квітку. 8 Березня квіти ще подорожчають на 5-10 гривень", - розповіла виданню "Сьогодні" продавець Валентина, яка торгує квітами біля Майдану Незалежності.

На Бесарабському ринку вранці 8 березня помітили букет квітів за 20 тисяч гривень, однак найдорожчий букет коштує в цьому році по ціні бюджетної квартири в Києві - 650 тисяч гривень. Правда, побачити його не можна, а лише можна замовити в інтернет-магазині. Продавці запевняють, що в ньому буде 10 тисяч троянд, вірніше, непарне число - 9 999.

"Так, ціна 600 тисяч гривень плюс 50 тис. грн. За роботу. Як ви розумієте, йдеться про величезний букет, що складається з 40 букетів. У кожному з них - 251 троянда. Ці квіти займуть всю вашу квартиру", - розповіла консультант інтернет-магазину.

За словами продавця, в Києві вже знайшовся один покупець на такий букет. Ціна однієї троянди в ньому мінімальна - у більшості торгових точок в столиці троянду продавали за 60-80 грн. за штуку.

Раніше ми розповідали, які подарунки краще не дарувати жінкам на 8 березня.