RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні можуть істотно змінити правила розмитнення "євроблях": на кого чекають проблеми

Голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев запропонував обмежити строк пільгового розмитнення "євроблях" на три місяці замість півроку, як це зазначено у відповідному законопроекті ВРУ. Також він пропонує поширити дію Закону на легкові автомобілі, в той час як вантажівки та мотоцикли мають бути виключені з переліку.

Про це пише видання Auto24.

Окрім того, журналісти вказують, що нардеп Максим Павлюк пропонує обмежити можливість пільгового розмитнення авто, які відповідають екологічним нормам не нижче Євро 2, тобто виготовленими не раніше 2007 року.

У той же час депутат Павло Фролов пропонує розмитнювати за пільговими ставками лише автомобілі, які опинились в Україні до 31.12.2019 (наразі такий термін - до початку 2021).

Відповідно до внесених у законопроект про розмитнення авто з єврономерами правок раніше, деяким категоріям населення було дозволено розмитнювати "євробляхи" за "нульовим" тарифом, також було прописано подовження строку дії Закону. Також була правка, що дозволяла розмитнювати "євробляхи", ввезені вже у 2021 році.

Наразі терміни обговорення в парламенті правок до законопроєкту та його прийняття невідомі.

Як повідомляв "Апостроф", перед 8 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроекти, що дають можливість разового розмитнення авто з єврономерами за умовні 1000 євро.