RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Газзбути Фірташа монополізували ринок, АМКУ необхідно провести розслідування - нардеп

Структури Фірташа монополізували ринок газу, наживалися на споживачах і створювали перешкоди для переходу до інших постачальників, тому буде складено звернення до АМКУ.

Про це йдеться в заяві на сайті партії "Голос".

"За оцінками Міненерго, газзбути Фірташа витягли з кишень українців 6 млрд грн додатково, виставляючи ціни на 40% вище ринкових. Народний депутат "Голосу" Інна Совсун подала звернення в Антимонопольний комітет про концентрацію облгазів і газзбутов без відповідного дозволу регулятора. "Голос" буде розбиратися, як АМКУ допустив концентрацію в одних руках 70% роздрібного ринку при межі монополізації в 35%", - зазначено в заяві партії "Голос".

У заяві сказано, що влада повинна захищати українських споживачів від зловживань монополістів, а компанії Фірташа мають відповісти за надприбутки.

Інна Совсун, заступник голови партії "Голос", зазначила, що приватні газзбути Фірташа отримали 6 млрд гривень надприбутків, підвищивши восени ціну. Такі компанії контролюють 70% ринку - по суті є монополістами, хоча намагаються довести свою "незалежність".

"Як захистити людей від олігарха? Контроль над приватними посередниками з боку регуляторів - ось варіант, який має обрати країна з ринковою економікою, яка хоче захистити нас з вами - звичайних споживачів", - зазначила Інна Совсун.

Інна Совсун подала звернення в Антимонопольний комітет про концентрацію облгазів і газзбутів без відповідного дозволу і "Голос" планує розібратися, як АМКУ допустив концентрацію в одних руках 70% роздрібного ринку.

"Чекаємо рішення, часу у нас всіх мало. У травні постачальники повинні будуть оголосити єдину річну ціну, яка повинна захищати споживачів від сезонних стрибків на ринку газу. Якою буде ця ціна газу - справедливою або завищеною, як в минулому році? Залежить і від регулятора також. Ключова роль в цьому - у НКРЕКП і АМКУ", - зазначила Інна Совсун.