RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Білому Домі розкрили деталі переговорів Байдена і Зеленського

У Білому Домі опублікували деталі телефонної розмови президента США Джо Байдена з українським лідером Володимиром Зеленським. Під час бесіди американський президент пообіцяв Україні незмінну підтримку перед обличчям триваючої агресії Росії.

Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Під час розмови Байден відзначив прихильність своєї адміністрації активізації стратегічного партнерства на підтримку плану президента Зеленського по боротьбі з корупцією.

Також президент США пообіцяв підтримку в реалізації програми реформ, "які забезпечують справедливість, безпеку і процвітання народу України".

Глави держав зійшлися на думці, що реформи є центральними для євроатлантичних устремлінь України.

Вони також обговорили важливість тісної співпраці США і України для стримування пандемії COVID-19 і зміцнення демократії в регіоні.

У Twitter Зеленський повідомив, що був радий поговорити з американським лідером. За його словами, Україна цінує підтримку США на різних рівнях.

"Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли справа стосується наших демократій. Я серйозно налаштований реформувати Україну, збільшити прозорість і досягти миру. Американське партнерство має вирішальне значення для українців", - зазначив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, коли відбудеться зустріч Байдена і Путіна . Президент США Джо Байден заявив, що зустрінеться з російським лідером, "коли прийде час".