RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Проїзду чекають годинами: ажіотаж напередодні католицького Великодня на польському кордоні, фото

Польсько-український кордон переповнений. Так, на виїзд в Дорогуську доводиться простояти в черзі до 20 годин, а в Гребенному - приблизно 10-13 годин.

Про це пише сайт Polskieradio.

Що відбувається

Прикордонні переходи з боку Польщі заповнені бажаючими виїхати. У Люблінському воєводстві і в Дорогуську в черзі можна простояти до 20 годин. У Гребенному рух швидше. На це вказує час простою на кордоні до 10-13 годин.

Польсько-білоруський кордон також заповнена: на прикордонному пункті (Крошчині-Козловичі) простояти можна до 13 годин.

Чому такі черги

Причина появи багатогодинних черг - посилення руху на вихідні і частково великодні свята. 4 квітня 2021 року весь католицький світ святкує Воскресіння Господнє.

Прес-секретар Палати податкової адміністрації Михайло Дерусь впевнений, що зменшення черг можна очікувати в полудень понеділка - 5 квітня. Спираючись на досвід попередніх років, святковий період праці підприємств, фірм обмежена. Тому сподіватися, що повністю транспорт зникне, не можна, але зменшення очікується.

Як писав "Апостроф" раніше, 2 квітня, в небі над Ростовською областю (Російська Федерація) в сторону українського кордону пролетіло близько 16 військових вертольотів.