RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Міноборони показали збирання літака Ан-178 для армії: характеристики і фото

В мережі показали фото створення першого з трьох літаків Ан-178-100Р на замовлення Міністерства оборони для Збройних сил України. Складання відбувається на ДП "Антонов" відповідно до графіка.

Про це йдеться в повідомлення прес-служби Міністерства оборони України.

Виробничий процес триває навіть в умовах карантинних обмежень: зараз співробітники компанії складають фюзеляж Ан-178-100Р і планують завершити цей етап о 31 травня.

У агрегатних цехах будують крило, хвостове оперення, елементи систем та інші деталі. А вже на початку червня каркас фюзеляжу для першого Ан-178 заплановано зняти зі стапелів, аби пристикувати до нього крило і встановити хвостове оперення.

"Повітряні сили ЗСУ чекають на цю крилату машину, що має замінити транспортні літаки попереднього покоління. Тому нам важливо знати, що всі роботи "Антоновим" ведуться штатно навіть в умовах карантинних обмежень. Розраховуємо, що розпочате "омолодження" армійської транспортної авіації дасть поштовх іншим якісним змінам всього військового авіапарку", - зазначив міністр оборони України Андрій Таран.

Для довідки: Ан-178 є середнім транспортним літаком, створеним із застосуванням найсучасніших світових авіаційних технологій, що здатен перекидати 86 десантників, озброєння й легку військову техніку. Усі складові Ан-178-100Р, зокрема, фюзеляж, крило, хвіст побудують на виробничих потужностях ДП "Антонов". Інші вітчизняні виробники поставлять для цих літаків такі важливі агрегати, як двигуни, шасі, гальмівне колесо, систему управління тощо.

Як повідомляв "Апостроф", Збройні сили України отримали відремонтований винищувач МіГ-29УБ.