RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Іграшка з вибухівкою: бойовики на Донбасі використовують небезпечні саморобки, фото

Російські окупанти на Донбасі вдалися до цинічних провокацій - українські морпіхи, що тримають оборону в зоні проведення операції Об'єднаних сил, виявили начинений вибухівкою іграшковий дитячий літак.

Про це повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

Бойовики останнім часом стали все частіше використовувати засоби дистанційного мінування. Так, на цьому тижні у районі селища Широкино ворожі війська використовували заборонене Женевськими конвенціями озброєння.

"В межах відповідальності одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти було виявлений саморобний вибуховий пристрій – іграшковий дитячий літак, начинений вибуховою речовиною. Прилетів за вітром зі сторони противника. Здавалося, невинна дитяча іграшка. При стягненні кішкою здетонувала. Умілі дії військовослужбовців зберегли життя та здоров’я особового складу", - йдеться в повідомленні.

В штабі ООС зауважили, що подібні випадки застосування противником саморобних вибухових пристроїв не є поодинокими.

"З 2014-го на сході країни зафіксовано понад 300 інцидентів із застосуванням противником саморобних вибухових пристроїв. Як і протипіхотні міни, вони є зброєю невибіркової дії й продовжують завдавати великої шкоди не тільки військовим, а й цивільному населенню", - додали в штабі ООС.

Варто додати, що військовослужбовці при виявленні сторонніх предметів одразу викликають саперів, які знешкоджують небезпечні знахідки.

Як повідомляв "Апостроф", 3 квітня під населеним пунктом Шуми на Горлівському напрямку на невідомому мінно-вибуховому пристрої підірвався військовослужбовець Об'єднаних сил. Він отримав поранення, несумісні з життям.