RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Україна отримає корейську вакцину, якою замінять Covishield: всі подробиці

Через спалах коронавірусу всередині країни, Індія призупинила експорт вакцини AstraZeneca / CoviShield, якою вакцинують українців. Однак другу дозу вакцинації можна провести будь-якою іншою вакциною AstraZeneca, адже вони є взаємозамінними.

Чому українці не поспішають вакцинуватися від коронавірусу: 5 головних причин

Вакцина AstraZeneca (AZD1222) виробництва Інституту сироватки крові Індії (Covishield) і вакцина, виготовлена південнокорейською компанією SK Bioscience Co Ltd. (AstraZeneca-SKBio), яка незабаром має надійти в Україну, ідентичні за складом і технологією виготовлення, повідомляється на Facebook-сторінці МОЗ.

"Людям, яким зробили перше щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/Covishield ... можна робити друге щеплення вакциною AstraZeneca, виробленою на інших виробничих майданчиках. Такі рекомендації МОЗ України надала Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ)", - йдеться в публікації.

У МОЗ заявили, що гарантують, що всі ті, хто щеплений першою дозою Covishield, отримають другу дозу щеплення.

Відзначається, що в квітні Україна повинна отримати в рамках глобальної ініціативи COVAX 360 тисяч доз вакцини AstraZeneca-SKBio, яку також виробляють за ліцензією AstraZeneca в Південній Кореї.

Для виробництва вакцини AstraZeneca використовується вірусний вектор, створений на основі ослабленого вірусу, що викликає простуду у шимпанзе і містить генетичний матеріал коронавируса. Після вакцинації у людини формується спеціальний шиповідний білок, які допомагає імунній системі розпізнати коронавірус.

Її розробила шведсько-британська компанія спільно з вченими з Оксфордського університету. Препарат отримав реєстрацію під двома торговими марками: CoviShield і AstraZeneca-SKBio.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в умовах справжньої "війни", яка розгорілася в світі за вакцини від коронавірусу, Україні необхідно почати виробляти свою вакцину.