RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вибух космічного корабля Starship SN11: Ілон Маск назвав причину невдалого запуску, відео

Космічний корабель Starship SN11 компанії Ілона Маска SpaceX, невдалий запуск якого відбувся 30 березня, вибухнув через витік палива і пошкодження двигуна.

Про це Ілон Маск написав у своєму Twitter.

Причиною вибуху космічного корабля Starship SN11 перед посадкою став невеликий витік палива.

Після витоку сталося загоряння одного з трьох двигунів Raptor і пошкодження електронного блоку управління корабля, що спричинило позапланове підвищення тиску в одному з турбонасосів в момент запуску двигуна.

"Фаза запуску, перехід в горизонтальне положення і контроль під час вільного падіння були хорошими. Невеликий витік CH4 привів до займання другого двигуна і частини авіоніки, що викликало різкий пуск при спробі приземлення", - написав Маск.

За його словами, для виправлення недоліку вже запропоновано 6 способів і його буде вирішено до неділі.

Додамо, що це вже четвертий невдалий запуск Starship. Під час перших трьох спроб (10 грудня, 3 лютого та 4 березня) ракети також вибухнули і зруйнувалися під час посадки. При цьому в компанії Ілона Маска випробування визнали успішними, стверджуючи, що приземлення не було головною метою випробування.

Як повідомляв "Апостроф", прототип корабля Starship SN10 компанії SpaceX 4 березня приземлився під час випробувань, але через кілька хвилин вибухнув.