RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Києві до Великодня посилять локдаун: свіжі дані про ситуацію з COVID-19

Впродовж минулої доби в Києві виявили 1609 підтверджених випадків захворювання на коронавірус, в цілому станом на 16 квітня в столиці зареєстровано 183, 3 тисячі випадків COVID-19. В КМДА повідомили, що через зростання числа хворих до великодніх свят будуть розроблені нові протиепідеміологічні заходи та норми, щоб уникнути сплеску захворюваності після Великодня.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міський голова Києва Віталій Кличко.

Минулої доби, 15 квітня, в Києві коронавірус виявили у 1609 осіб, було зареєстровано 49 летальних випадків внаслідок ускладнень COVID-19. До лікарень госпіталізували 156 пацієнтів, підозра на коронавірус та пневмонії перевіряється у 371 пацієнта. За останню добу коронавірус подолали 1156 киян, з початку року цей показник складає 114 396 мешканців столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому (320), Дніпровському (294) та Деснянському (190) районах Києва.

"Запровадження суворих обмежень дозволило дещо стабілізувати ситуацію. Але вона залишається складною. Саме тому ми подовжили дію карантину до 30 квітня. Чи послаблять обмеження після цієї дати - багато в чому залежить від самих киян. Від того, наскільки вони свідомі і дбають про своє здоров’я", - додав Кличко.

Він уточнив, що рішення про послаблення карантинних обмежень буде ухвалювати комісія з надзвичайних ситуацій міста, до складу якої входять фахівці різних сфер і, в тому числі, інфекціоністи та епідеміологи.

"У нас попереду Великодні свята. І ми вже готуємо додаткові протиепідеміологічні заходи та норми, аби після свят не сталося інфекційного вибуху. Ці правила розробляє комісія з надзвичайних ситуацій міста. І до Великодня ми їх оприлюднимо", - додав мер Києва.

Як повідомляв "Апостроф", глава міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ рекомендуватиме жорсткі карантинні обмеження на травневі свята, зокрема, на Великдень.