RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На під'їздах до Харкова затримали автобуси з десятками "тітушок" - готували безлади: фото

У Харківській області на під'їздах до міста співробітники Служби безпеки України в межах масштабних антитерористичних навчань зупинили автобуси з молодиками спортивної зовнішності, які направлялися в Харків. За попередньою інформацією, в місті планувалися заворушення, в яких повинні були взяти участь "тітушки".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Автобуси з 60 "тітушками" затримали на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави в межах масштабних антитерористичних навчань на Харківщині. Всі ці особи є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного відношення до Харківської області.

За інформацією СБУ, групи "тітушок" направлялися до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради.

"Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії "картинку" для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України", - додали в СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", Служба безпеки України спільно з іншими правоохоронними органами в Одеській області проводить перевірку антитерористичної і контрдиверсійної захищеності об'єктів, яка триватиме до 23 квітня.