RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Експерти назвали рішення Кабміну звільнити Коболєва фейком і кінцем реформи корпоративного управління в держкомпаніях

Звільнення Кабміном Андрія Коболєва з посади керівника НАК "Нафтогаз" - не більше ніж фейк. Його може звільнити Наглядова рада компанії.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав енергетичний експерт, співзасновник української мережі енергетичних інновацій Greencubator Андрій Зінченко.

"І Кабінет Міністрів, і Офіс Президента, і українські профільні медіа прекрасно знають, що після корпоратизації і реформи корпоративного управління звільнення глави НАК "Нафтогаз" відбувається тільки через Наглядову Раду. Що зробив Кабінет Міністрів? Звільнив незалежних членів Наглядової Ради, спробував звільнити Коболєва, сказав, що незалежні члена Наглядової Ради Нафтогазу повинні працювати, поки Кабмін не визначиться з новими, спробував призначити Вітренка", - зазначив експерт. І підкреслив: законна процедура зняття глави правління держкомпанії передбачає рішення наглядової ради, а не Кабміну.

"Це називається - зневага до встановлених самою державою процедур і беззаконня", - упевнений Зінченко.

У свою чергу Наталія Микольська, незалежний член наглядової ради компанії "Укргідроенерго" прокоментувала новину про зняття Андрія Коболєва з посади як те, що реформа корпоративного управління в держкомпаніях підходить до завершення.

Нагадаємо, 28 квітня Кабмін на закритому засіданні прийняв рішення про звільнення голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. Компанія "Нафтогаз" опублікувала офіційну заяву , в якій зазначила, що звільнення Андрія Коболєва - юридична маніпуляція.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: