RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Археологи знайшли загадкові споруди - вони старші за Стоунхендж і піраміди Єгипту: фото

На північному заході Саудівської Аравії були виявлені прямокутні кам'яні споруди, які, на думку експертів, на 2 500 років старші за Стоунхендж - їм близько 7 тисяч років.

Про це розповідає Daily Мail.

Споруди використовувалися під час ритуалу членами культу великої рогатої худоби, які приносили в жертву корів, кіз і овець своєму невідомому богу. Мустатіли, названі на честь арабського слова "прямокутник", не отримали особливої уваги, коли були вперше виявлені в 1970-х роках.

Однак нещодавно археологи з Університету Західної Австралії в Перті досліджували таємничі споруди. Зазвичай у них довгі стіни навколо центрального двору, з входом на одному кінці і майданчиком з щебеню, у деяких в центральній камері є вертикальний камінь. Деякі входи були завалені уламками.

Фрагменти рогів і черепів корів, овець, кіз і газелей, знайдені в одному з мустатилів, припускають, що суспільство, яке побудувало їх, використовувало жертвопринесення тварин в своїх ритуалах. Більш ранні дослідження припускали, що ці конструкції використовувалися в якості загонів для худоби, але стінки мустатилів були занадто низькими, щоб утримувати тварин.

Як писав "Апостроф", раніше дослідницька група під керівництвом археологів Університетського коледжу Лондона виявила розібране кам'яне коло віком 5000 років в західному Уельсі, недалеко від кар'єрів з видобутку блакитного каменю Стоунхенджа.