RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У США заявили про "космічну" війну з Росією та Китаєм

Росія і Китай розробили зброю, здатну не тільки вивести з ладу, а й знищити американські супутники, що знаходяться на орбіті Землі.

Про це заявив командувач Космічними силами США генерал ВПС Джон Реймонд, пише The Washington Post.

Він зазначив, що космос - така ж область ведення бойових дій, як і повітря, земля і море.

"Очевидно, що космос - така ж область ведення бойових дій, як і повітря, земля і море, і це те, що в дійсності матеріалізувалося тут за останні кілька років, оскільки і Китай, який є нашою основною загрозою, і Росія розробили зброю, яка може або вивести з ладу наші супутники, або знищити з Землі або з космосу, або через кіберпростір ", - заявив генерал.

Для стримування супротивників, Реймонд закликає діяти з позиції сили.

"Наша мета полягає в тому, щоб не допустити цього, а для цього, на мій погляд, потрібно діяти з позиції сили, змінюючи методи стримування конкурентів і противників", - зазначив командувач Космічних силами США.

Генерал наголосив, що пріоритетом для Космічних сил є стримування, а не конфлікт, який "почнеться або пошириться на космос".

Як повідомляв "Апостроф", у США успішно запустили в космос надважку ракету із секретним вантажемНаціонального розвідувального управління. За кілька секунд до відриву ракети від землі у двигуні спалахнув рідкий водень.