RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Їли грибний суп: з'явилися трагічні новини про долю дітей, які отруїлися під Черніговом

2 травня в реанімації Чернігівської обласної дитячої лікарні помер семимісячний хлопчик Віктор, який отруївся грибами.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на коментар головного лікаря закладу Олександра Карети.

Зі слів медика, Віктор помер від того, що в нього перестали працювати внутрішні органи внаслідок інтоксикації. Під час доправлення до лікарні малюк вже знаходився у комі. З 27 квітня Віктор перебував у важкому стані на ШВЛ.

Вранці 30 квітня в реанімації обласної дитячої лікарні померла його п’ятирічна сестра. Під час доправлення до лікарні Аліна знаходилась в печінковій комі.

26 квітня діти отруїлися грибами, з яких мама зварила їм суп. Дітям, двом дівчинка і двом хлопчикам, стало погано після їжі. Весняні гриби були зібрані в лісі біля будинку. Суп їла майже вся сім'я, але симптоми отруєння першими з'явилися у 7-місячної дитини. Пізніше стало погано його сестрі, а ще двом дітям, старшому з яких 6 років, стало погано на наступний день.

Всіх дітей госпіталізували вранці 27 квітня у вкрай важкому стані. Старші хлопчик та дівчинка знаходились у свідомості. Медики сподіваються, що ці діти залишаться живими.

Відомо, що всього в сім'ї п'ятеро дітей. Сім'я перебуває на обліку у соцслужб. Шість років тому навіть клопотали про позбавлення батьківських прав, але суд відмовив.

Старший син суп з грибами не їв. Зараз соцслужби тимчасово вилучили його з родини. За даними прокуратури, за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження.

Нагадаємо, 20 квітня під Черніговом у страшній пожежі загинув хлопчик. Дівчинку з опіками 30% тіла доставили в реанімаційне відділення міської лікарні.