RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Де в Україні відпочити влітку і подивитися цікаві місця: сім найкрасивіших локацій

Вся Україна перейшла в "зелену" зону карантину, що дає можливість подорожувати по країні, тим більше, що у нас є неймовірно красиві та цікаві місця.

Про найкращих з них розповіли в програмі "День.LIVE".

Озеро Буковинське або гірське око

Водойма розташована за один кілометр від центру села Нижній Яловець Путильського району біля підніжжя гори Творилець. На думку фахівців, озеро виникло 300 тисяч років тому і його глибину неможливо визначити через затоплені величезні дерева. Згідно з легендою, купання в озері приносить успіх і щастя.

Радіолокаційна станція "Памір"

Вона розташована на вершині гори Томнатик на висоті 1565 метрів над рівнем моря і до 1995 року була військовою базою. Ще кілька років тому це був закритий об'єкт. Самостійно відшукати цей таємничий куточок Буковини важко, краще скористатися допомогою місцевих провідників.

Будинок Рибака

На півночі України, неподалік від Бердичева, в селі Старий Солотвин, знаходиться романтичний "куточок любові" - "Будинок Рибака". Це - будиночок на острівці посеред річки, улюблена локація для весільних прогулянок і фотосесій. Там гарно й мальовничо в будь-який час року, казкова атмосфера дарує масу вражень.

Інгулецький кар'єр, Кривий Ріг

Кар'єр Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату - найбільший в Європі. Він виглядає дуже цікаво завдяки значним розмірам і великій кількості різних гірських порід, через що він переливається безліччю різних відтінків. Місце в останні роки привертає все більше туристів.

Бакота

Затоплене село Бакота в Хмельницькій області називають "Українська Атлантида". Воно було затоплено 40 років тому під час будівництва Дністровського гідровузла. Бакота розташована на мальовничому березі Дністра з чудовою природою. Крім того там знаходиться пещерно-скельний монастир, побудований ще в 14-му столітті.

Олешківські піски

Українська пустеля в Херсонській області є найбільшим піщаним масивом у Європі. Місцевість являє собою безкрайні бархани, висотою близько п'яти метрів. Олешківські піски з'явилися в 19 столітті, коли численні вівці знищили всю рослинність і оголилися піски, які розширилися завдяки вітру.

Тараканівський форт

Розташований в Рівненській області Тараканівський форт називають одним з найбільш містичних місць в Україні. До того ж це дуже кінематографічна локація з підземними ходами, казармою, арсеналом і господарськими приміщеннями. Подейкують, що там можна зустріти примари австрійських військових, загиблих 100 років тому.

Раніше "Апостроф" розповідав, скільки коштує відпочинок на морському узбережжі в Україні в червні.