RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Це все не наша гра: експерт розповів, як переговори Путіна і Байдена вплинуть на Україну

Переговори президентів США і Росії Володимира Путіна і Джо Байдена, які відбудуться 16 червня в Женеві, не сильно вплинуть на Україну.

Про це "Апострофу" розповів експерт МЦПД Микола Капітоненко.

Світове турне Байдена: які сигнали передасть американський президент всьому світу

За його словами, Байден буде домагатися розуміння того, наскільки і про що можна домовлятися з Путіним.

"Ці позиції потрібно з'ясувати, тому що відносини у США і Росії не дуже хороші, в них багато спекуляцій, багато політичної складової, і все це заважає зрозуміти, в чому сторони дійсно можуть знайти точки дотику. І Байден буде намагатися це зробити. У той же час , я не думаю, що результати зустрічі Байдена і Путіна сильно вплинуть на Україну, оскільки це все не наша гра ", - говорить експерт.

Він зазначив, що це гра на рівні глобальної світової політики, де ключові великі держави між собою з'ясовують для себе поле для маневру в найближчому майбутньому.

"Для нас це мало що змінить, тому що я не вірю ні в те, що за нашою спиною хтось, про щось домовиться, і тим більше, що ці домовленості зможуть бути виконані у нас в Україні", - вважає Капітоненко .

Що ж стосується візиту Зеленського в липні до Вашингтона, то це, швидше за за словами експерта, просто візит ввічливості з боку США, і для того, щоб президент України міг попіаритися всередині країни, але принципово ця поїздка Зеленського нічого не змінить.

Як повідомляв "Апостроф", раніше представник Кремля Дмитро Пєсков заявляв, що Байден і Путін в рамках зустрічі 16 червня проведуть переговори в форматі "тет-а-тет".